Gå til hovedinnhold
Barentshavet Ployemerker og pockmarks mai2013 05m figur2 web

Koraller og isfjellpløyespor i fokus

Nye resultater fra områdene som er kartlagt i Barentshavet og Norskehavet kommer i fokus på MAREANO sin Brukerkonferanse 1. november.

"Gassoppkommer og isfjellpløyespor i verdens reneste spiskammer" er tittelen på foredraget der resultatene fra Barentshavet skal presenteres. Fokus kommer til å være på et område sørøst i Barentshavet, også kjent som "tidligere omstridt område", som ligger nær grensen mot Russland.


På denne terrengmodellen kan du se både isfjellpløyespor (streker) og pockmarks ("prikker").

I dette området er den myke havbunnen i det sørøstlige Barentshavet preget av pløyespor fra isfjell og pockmarks og danner et høyproduktivt miljø der byttedyr for fisk trives.


Koraller.

Også resultatene fra Norskehavet beskrives i et eget foredrag. Det har fått tittelen "Koraller, morenerygger og en vulkan" og beskriver det forskerne observerte da de undersøkte et område utenfor Mørekysten. Kartleggingen i dette området begynte i fjor og var de første undersøkelsene i regi av MAREANO som er gjort så langt sør. I år har kartleggingen i Norskehavet fortsatt, og ikke uventet er det funnet et variert bunnlandskap og rikt dyreliv.


Vulkanen som ble observert i Norskehavet.

Foredragene der resultatene blir presentert, blir holdt av Kartverket, Norges geologiske undersøkelse og Havforskningsinstituttet som samarbeider om MAREANO-kartleggingen.

I tillegg til disse foredragene, blir det innlegg av inviterte foredragsholdere.

Mer om Brukerkonferansen:

Mer om konferansen:

Kontaktperson

Beate Hoddevik Sunnset
(kommunikasjonsrådgiver)
908 21 630
55 23 85 16