Gå til hovedinnhold
GO Sars

MAREANO-toktet er i mål

Toktdagbok: Atter et vellykket MAREANO-tokt er vel i havn. Etter 14 døgn til havs, og 40 timers innseiling fra sentrale deler av Barentshavet, ankom G.O. Sars Tromsø torsdag formiddag (18.6.15).


"G.O. Sars" ved kai i Tromsø.

Innseilingen etter MAREANOs tokt er alltid preget av vasking og rengjøring. Flere titalls tonn med finkornig leire og mudder fra havdypet er halt om bord i G.O. Sars i løpet av toktet, og absolutt alt som har havnet på skott og dørk skal tilbake til sjøen i løpet av noen hektiske timer. Utstyr skal pakkes ned og oljehyrer og kjeldresser skal tas vare på til neste tokt. Fartøyet skal være "ship-shape" og innbydende til andre prosjekter og forskere som kommer om bord om kort tid.

Ett uværsdøgn bidro til at vi ikke helt nådde det målsatte antall prøvepunkter. Men vi er godt fornøyde med 53 videostasjoner, ti stasjoner med alle redskapene i sjøen (trål, slede, grabb, multicorer/bokscorer) hvorav ni punkter med kjemiske prøvetaking. Også hydrografiske målinger ble utført rutinemessig, der vi målte temperaturer fra 5-6 grader nær overflaten til rundt null grader, og noen tilfeller med minusgrader, ved bunnen.

Neste MAREANO-tokt, 18. august – 8. oktober, går til Norskehavet og eggakanten utenfor midt-Norge.

Takk for følget og velkommen tilbake til MAREANO i august!

Kontaktpersoner

Toktleder/biolog:
Børge Holte

Kommunikasjonsrådgiver:
Beate Hoddevik Sunnset
908 21 630