Gå til hovedinnhold
page thumb 7060

Briomangfoldpris til MAREANO-forsker

Biomangfoldspris til MAREANO-forsker Havforskningsinstituttets Jan Helge Fosså ble mandag 22. mai overrakt Biomangfoldprisen av miljøvernminister Helen Bjørnøy. Han har fått prisen for sitt bidrag til funnene av en rekke korallrev langs norskekysten, og for å ha vært med på å få noen av disse fredet. [23.05.2006]

Havforskningsinstituttets Jan Helge Fosså ble mandag 22. mai overrakt Biomangfoldprisen av miljøvernminister Helen Bjørnøy. Han har fått prisen for sitt bidrag til funnene av en rekke korallrev langs norskekysten, og for å ha vært med på å få noen av disse fredet.
 
Jan Helge Fosså og Helen BjørnøyFosså var også sterkt delaktig i opprettelsen av MAREANO.

Miljøvernministeren la vekt på Fossås innsats for å bedre kartleggingen av havbunnen. Han har bidratt til at flere hundre nye korallrev er oppdaget langs norskekysten, deriblant Røstrevet, verdens største dypvannskorallrev.

Røstrevet er svært viktig som oppvekst- og leveområde for hundrevis av arter, blant dem også fiskeslag vi høster kommersielt.

Markant stemme

Grunnleggende kunnskap om havbunnen er viktig for å kunne gi gode råd om forvaltning av kyst- og havområdene.

Biomangfoldsprisen deles ut av Samarbeidsrådet for biologisk mangfold (SABIMA). I begrunnelsen står det blant annet at Jan Helge Fosså har vært den mest markante stemmen som snakker om den fantastiske naturen under havoverflaten, og at han har mye av æren for at regjeringen nå har bestemt seg for å få gjennomført en grundig kartlegging av den norske havnaturen gjennom MAREANO.

24. mai til 21. juni skal Fosså igjen ut for å kartlegge havbunnen. Da starter MAREANO-toktet på Tromsøflaket i Barentshavet, hvor blant annet det biologiske mangfoldet skal kartlegges.

- Særdeles fordelaktig

Prisen er tidligere blitt tildelt forhenværende miljøvernminister Børge Brende og er en pris som gis til en person, organisasjon eller instans som på en særdeles fordelaktig måte har lagt ned en innsats for bevaring av biomangfoldet.

Jan Helge Fosså er marinbiolog og forskningsgruppeleder for forskningsgruppen Bunnhabitater ved Havforskningsinstituttet.

Kontaktpersoner

Leder utøvende gruppe
Børge Holte
77 60 97 53

Kommunikasjonsrådgiver
Beate Hoddevik Sunnset
55 23 85 16
908 21 630
 

Abonner på nyheter

Send en e-post til
mareano@imr.no