Nyheter 2018


Bunnkartlegging gir effektivt og bærekraftig fiske

God kunnskap om havbunnen gjør det enklere å fiske bærekraftig samtidig som det hindrer tap av redskap.

03.08.2018

Mareano-kart testes av fiskeflåten

17 fiskefartøy fra sju trålrederi er i gang med å teste ut Mareano-kart på kartplotterne sine. Kartene som testes viser terreng og bunntyper.

01.08.2018

Tilbake i havn etter utført miljøtokt

MS «Hydrograf» med følge har for lengst lagt til kai etter ni dager på havet. Miljøtoktet til Sklinnadjupet var vellykket.

25.06.2018

Vi finner skattene i gjørmen

Toktdagbok: Om bord på MS «Hydrograf» har dekket skiftet farge, fra renskurt tredekk til gråbrunt mudder. Støvelspor ser ut til å være på vandring inn mot messa på leting etter en godbit midt i arbeidet. Kaffekanne, kake og kopper kommer ut på dekk hvor de nytes i ettermiddagssola innimellom sedimentslicing og muddervask.

07.06.2018

Teamet som jakter miljøgifter

Her er det tverrfaglige teamet som jakter på forurensningskilder på Sklinnadjupet. Medarbeidere i tre institusjoner fullfører et helt tokt sammen.

06.06.2018

På jakt etter forurensningskilder i Sklinnadjupet

Vi har satt kursen mot Sklinnadjupet på sokkelen mellom Trøndelag og Nordland. Her skal vi lete etter forurensningskildene som i fjor høst stengte et fiskefelt.

31.05.2018

Vil du bli Mareanos nye programkoordinator?

Vi søker nå etter en medarbeider som skal bidra til administrativ drift og videre utvikling av Mareanoprogrammet. Programmet har høy politisk prioritet med sitt fokus på hav, og du vil her få mulighet til å bidra til utvikling av både programmet og egen rolle.

Les hele stillingsutlysningen

19.04.2018

Skryt til MAREANO-programmet

MAREANO fungerer godt for sine viktigste brukere. Produktene oppleves som relevante, brukervennlige og tilgjengelige, framgår det i en brukerevaluering av kartleggingsprogrammet.

15.03.2018

Mikroplastrapport tilgjengelig

10 sedimentprøver fra kartleggingsprogrammet MAREANO er undersøkt for innhold av mikroplast.

05.02.2018